כל ערב חג כולם מתכנסים לארוחה שמחה וצוהלת סביב השולחן. כולנו יודעים למה לצפות, אבל לילדים עם צרכים מיוחדים זה עשוי להיות אירוע לא פשוט. מה עושים? הנה 4 טיפים שיעזרו לכם ולילדיכם לעבור את ערבי החג בכיף.
מהו הקושי שהילדים חווים?
לילדים רבים עם צרכים מיוחדים, יש חרדה משינויים גדולים. ארוחת ערב חג הנו אירוע המרכז בתוכו אלמנטים שיכולים לעורר את החרדה. אחד מהם הוא האורחים. בילוי לאורך מספר שעות עם אנשים רבים, שחלקם חדשים לא מוכרים לילדים, עלול להלחיץ אותם, אבל לא רק. ייתכן וקרובי משפחה רבים ירצו לחבק או לנשק את הילדים, מה שלעיתים יכול לגרום לאי נוחות רבה עבור חלקם. תוסיפו לזה את האווירה השמחה והרועשת וזמן ההמתנה לאוכל, שלא מאתגר רק אותנו, אלא גם את הילדים.
הסוד? הכנה מוקדמת!
אז איך צולחים את החג? יש כמה דברים שתוכלו לעשות כדי להקל על הסיטואציה. הנה 4 טיפים למעבר חלק של ליל הסדר:
- הראו לילדים תמונות עם משתתפי הארוחה, הסבירו להם מי הם.
- כמו שכבר פירטתי במאמר אחר, הדרגתיות היא אחד הכלים החשובים להשגת תוצאות. גם כאן, חשפו אותם בהדרגה לעוצמת הרעש המצופה – סרטונים ביוטיוב, או מהוואצאפ המשפחתי, יכולים להדגים את המתרחש בארוחות כאלו. אפשר גם לעשו משחקי תפקידים, לדוגמה: לשחק את הקול של קרובי המשפחה ולעשות סימולציות כדי שהילדים יהיו מוכנים למפגש עימם.
- סכמו עם הילדים מה הם יכולים לעשות כאשר לא נוח להם.
- עדכנו גם את המשפחה, אם ניתן, יכול לעזור – בקשו מהדודות הנחמדות לוותר על הנשיקה המסורתית, אם אתם יודעים שזה לא יעשה טוב לילדים.
שיהיה חג שמח!